… és a tisztázó válaszok!

  1. „Nem bízom a felhő alapú hálózati rendszerekben. Mennyire biztonságos?”

A felhő alapú hálózati rendszerek rengeteget fejlőtek az utóbbi években, és teljes mértékben állíthatjuk, hogy az egyik legbiztonságosabb hálózati infrastruktúra, mivel csak a hálózat menedzselésének az adata van megosztva a felhőben, amik legtöbb esetben kilobyte-ok. Az ügyfél adatai nincsenek megosztva. Természetesen elérhetőek a GDPR jogszabályokra vonatkozó dokumentumok is. Továbbá a Cisco Meraki felhőalapú rendszereit a skálázhatóság, a megbízhatóság és a kiemelkedő biztonsági funkciói teszi igazán egyedivé. (advanced malware protection)

2. „Mi történik, ha elmegy az internet?”

Ha megszűnik az internet kapcsolat, az adott időszakban az eszközökön nem lehet riportokat generálni, vagy konfigurációs változtatásokat végezni, ám az eszköz továbbra is zavartalanul működni fog. Amint visszaáll az internetszolgáltatás, az eszközökön újra elérhetővé válnak az adott funkciók, a felhasználók pedig nem fogják érezni a kimaradást.

3. „A licence modelleket nem találom megfelelőnek.”

A választható licence modelljeink (1, 3, 5, 10 év) a Cisco Meraki eszközök értékét idővel növelik, mivel mérnökeink folyamatosan fejlesztik és új funkciókkal látják el őket, a rendszeres és automatikus software update-ekről nem is beszélve. Továbbá a licence modellekhez tartozik a 0-24-es ügyféltámogatás, illetve az élettartam garancia.

4. ” Drágának találom a Meraki eszközöket.”

Az eszközök hosszú távon sokkal jobban visszahozzák a befektetett összeget, köszönhetően a minden költséget magába foglaló licence modelleknek, és a felhő alapú infrastruktúrának. Mivel nincsenek „helyszíni vezérlők” (onsite controller), szerverek, vagy külön software, a teljes költség a Meraki használatánál hosszútávon sokkal – akár 90%-al (!) -alacsonyabb. Mivel maga a technológia félig automatizált, így az emberi munkaerő is erőteljesen minimalizálódik.

Összességében elmondhatjuk, hogy a felhő alapú platform, a hálózat átláthatósága, és kontrollja, az átalakított biztonsági beállítások, és rendszeres frissítések egy igazán jövőbiztos informatikai befektetést kínálnak ügyfeleinknek.

5. „Miben más a Meraki mint a többi felhő alapú hálózati szolgáltató?”

A Cisco Meraki piacvezető a felhő alapú szolgáltatók között az egyszerű kezelhetősége, valamint intelligens és kiemelten biztonságos megoldásai miatt. Több mint 13 éves tapasztalatát felhasználva minden informatikai és hálózati problémára megoldást nyújt széles termékskálája. Jelenleg az egyetlen olyan szolgáltató, ahol az összes eszközünket egyetlen kezelőfelületről tudjuk vezérelni.

6. „A Meraki eszközök nem minősülnek vállalati szintűnek.”

A Meraki eszközök minden olyan funkcióval rendelkeznek, amik egy nagyvállalat vagy gyár erős és megfelelő hálózati működéséhez szükségesek. Gazdag funkcióinak köszönhetően az admin feladatok ellátását is jelentősen megkönnyítik: az egyszerűen kezelhető központosított felhő alapú platformon órákról mindössze percekre redukálódik a hibaelhárítás.