Mint azt már részleteztük, a felhő alapú IT szolgáltatások technikai szempontból a legbiztonságosabb, legmodernebb és leggyorsabb megoldást kínálják – egy stabilabb hálózatot. Szerencsére költséghatékony tulajdonságát is hozzáadhatjuk a fenti listához.

Na de mégis, mennyiért és hogyan tudod csökkenteni a költségeket?

  • Megoldásainkkal nincs szükség helyszíni telepítésre, az informatikus egyetlen felületről, távolról tud telepíteni minden eszközt.
  • Ugyanígy az egyes eszközök állapotát, a szükséges frissítéseket is ellenőrizhetjük vagy lebonyolíthatjuk erről a felületről.
  • Nem kell külön-külön drága hardver, szoftver, valamint adattároló eszközöket vásárolni. Egy eszköz minden funkciót ellát, majd telepítés után néhány kattintással beállíthatjuk a szükséges konfigurációt.
  • Az eddigi, akár többórás idegőrlő műveleteket pár kattintással néhány percre redukálhatjuk, így több idő jut a hasznos munkavégzésre.

Hogyan is néz ki ez a gyakorlatban, avagy egy kis IT matek

Az imént kiderült: informatikai költségeinket hagyományos módon csökkenthetjük, ha a különböző hardvereket és a hozzájuk tartozó licence-eket külön-külön, más-más szolgáltatótól az épp aktuálisan legjobb áron szerezzük be. Így azonban mindössze csak 20%-os megtakarítást könyvelhetünk el, hiszen a működési költségekkel nem számoltunk, pedig azok a használatba vétel után, hosszútávon jelentkeznek. Mint a lenti tanulmányból is látszik, a felhő alapú szolgáltatások megoldásaival akár 6 (!) üzlet fenntartási költségeit is lefedhetjük, ami azt jelenti, hogy 3 év alatt összesen 83%-al többet spórolhatunk a teljes IT üzemeltetési költségből.

(Gartner, Victra esettanulmány 2020 – meraki.cisco.com)

Kisvállalkozásként bizonyára Neked is fontos a büdzsébarát, ugyanakkor hatékony megoldások alkalmazása. Keress bennünket testreszabott ajánlatért!