A tavalyi világjárvány elterjedését követően sok magyar cég hozta meg az egészségügyi és biztonsági óvintézkedéseket támogató döntését azzal, hogy home office-ba küldte a dolgozóit. A távmunka trendjéhez mindenképpen alkalmazkodni kell, mi pedig segítünk megoldásainkkal a megfelelő irodai környezet otthoni kialakításában, hogy biztonságosan, gördülékenyen tudjátok folytatni a munkavégzést.

home office megoldasok

A legfontosabb kérdések a távmunkával kapcsolatban, amit érdemes megvizsgálni:

  • Hogyan tudjuk a munkaerőt biztonságosan összekapcsolni?
  • Hogyan tudjuk megvédeni és biztonságban tartani a felhasználókat, az infrastruktúrát és az ügyféladatokat a kibertámadások ellen?
  • Hogyan tudunk biztonságosan hozzáférni az irodai eszközökhöz úgy, hogy produktívak legyünk akkor is, ha otthonról dolgozunk?

Az otthoni környezetet IT szempontból viszonylag kiszámíthatónak tekinthetjük – általában kevés eszköz van csatlakoztatva a vezetékes és vezeték nélküli hálózatokhoz.
Valójában az otthoni Wi-Fi eszközöket a gyors beállításra tervezték, lehetővé téve a felhasználók számára az eszközök egyszerű csatlakoztatását. Egyes szolgáltatók pedig egyenesen kiiktatták az eszköz vagy a hálózati biztonság összetett konfigurációját – pont az egyszerűsített használat miatt.

Ez viszont további aggodalomra adhat okot. Hogy csak egyet említsünk:

Mikor frissítetted utoljára az otthoni Wi-Fi jelszavadat, vagy a vírusok elleni programokat?


Az irodákban rendszeresen – néha naponta – frissítik a biztonsági alkalmazásokat és kezelési irányelveket.

A hagyományos vállalati környezet sokkal összetettebb, szó szerint több száz vagy ezer alkalmazottal és eszközzel (nyomtatók, asztali telefonok stb.), amely természetesen más hálózati beállításokat igényel.

Home Office megoldásainkkal az eszközök és az alkalmazások egyszerűsítésének kialakítására törekszünk, a biztonságot is szem előtt tartva. Így ha otthonról dolgozol, minden munkaállomást egy felületről kezelhetsz, és amennyiben krízishelyzeteket kell elhárítani, vagy telepítéseket kell végezni, azt is meg tudod oldani ugyan azon a kezelőfelületen, az irodától távol.

Ezzel az egyszerűsítéssel minden felhasználó, adat, ügyfél-interakció biztonságban van a felhőben, távol a kártevő fenyegetésektől.