„Haladni kell a korral” – szokták mondani. Ez nem is lehetne igazabb az informatika egyébként is villámgyorsan fejlődő világára. A haladás magába kell foglalja az elavult rendszerek frissítését, az eszközök korszerűsítését vagy cseréjét bizonyos időközönként ahhoz, hogy a vállalkozásunk versenyképes és virágzó legyen.
Lássuk melyek azok a tényezők amelyek megmutatják: bizony eljött az idő az újításra.

  1. Nem megfelelő munkafolyamatok és eszközök – vagy ezeknek a hiánya.

Ha munkafolyamatainkban egy hosszú évek óta átvett sémát használunk, amelyek nem haladnak a korral és a növekvő igényekkel, akkor ezek a folyamatok komoly akadályt is jelenthetnek a fejlődésben.


„Ha például hiányoznak az olyan modern eszközök mint a videókonferencia, vagy a csoportos csevegési lehetőségek,az legalább akkora hátrány, mintha egy induló projekthez csak helyi embereket venne fel a cég, nem pedig olyanokat akiknek a legjobb képességeik lennének a feladatok ellátására. Az elavult technológia lekorlátozza a lehetőségeinket, és megakadályoz minket abban, hogy a vállalkozásunkból kihozzuk a maximumot.”

Diane Chaleff, a Google Cloud CTO termék vezetője.

  1. Kiaknázatlan lehetőségek

Legyen szó akár gazdasági válságról, akár a COVID-ról, a cégek nagy része ilyen esetekben a költségcsökkentő intézkedésekre összpontosít, ami a régi technológia fenntartását, nem pedig a cseréjét jelenti. Ezekből a régi, „örökölt” informatikai rendszerekből gyakran hiányoznak azok az erőforrások, amelyekkel lépést lehetne tartani a megnövekedett piaci igényekkel.

Az ügyfelek fejfájásmentes tapasztalatokra vágynak, és egy vállalkozásnak képesnek kell lennie teljesíteni ezeket az alapnak számító igényeket. Nem is beszélve a versenytársak előnyéről, akik esetleg hamarabb reagáltak és alkalmazták a technikai újdonságokat. – legyen az felhő alapú rendszer, vagy fejlettebb kibervédelem.

  1. Stagnáló értékesítés

A gyenge értékesítés részben visszavezethető az informatikai rendszer elhanyagoltságára. A vállalkozások el fogják veszteni az előnyüket azokkal a versenytársakkal szemben, akik időben és hatékonyan integrálják az új technológiákat, így növelve az ügyfélélményt és elégedettséget. A jobb és gyorsabb szolgáltatásnyújtás iránt egyre nő az igény, a vállalkozásoknak pedig résen kell lenniük, és ezekre az igényekre gyorsan reagálni.

  1. Időpazarlás

Az elvesztegetett idő az egyik legnagyobb üzletgyilkos. Elfelejtett, manuális szoftverfrissítések, az internetszolgáltatóval való telefonálgatás a sávszélesség növelése miatt munkaidőben – a technikai fenntarthatóság alapjai a skálázhatóság, a rugalmasság, és a zökkenőmentesség.
A digitális világban a sikeres vállalkozás kulcsa a skálázható, felhőalapú technológiai rendszer és a megbízható, rugalmas internetkapcsolat összekapcsolása.
Ez nem csak lehetővé teszi a vállalkozások gyors és hatékony fejlődést, hanem azt is, hogy alkalmazottak mindig hozzáférjenek a szükséges munkaeszközökhöz.

  1. Elavult alkalmazások használata

A kulcsfontosságú, évek óta használt szoftverek használatát az informatikai vezetők természetesnek veszik, ezért sok éven át nagyrészt érintetlenül maradnak. Tény, hogy senki nem akarja évente többször lecserélni ezeket a nagy, mindenre kiterjedő rendszereket, mert ezzel meg lehet bénítani az üzletmenetet egy bizonyos időszakban. Azonban az ezen alaprendszerekhez kapcsolódó alkalmazások nagyon gyorsan változnak és cserélődnek, és a felhasználók azt követelik, hogy ezek az alapvető rendszerek lépést tartsanak a kívánt funkciókkal, funkcionalitással és integrációval.
Az elavult alapalkalmazások problémájának legjobb megoldása a rugalmasság, valamint az üzleti és piaci igények változásával való szinkronizálás.

„Ha úgy találja, hogy a szervezeten belüli technológia megakadályozza, hogy elérje a kívánt célt, akkor igazodnia kell olyan technológiai platformokhoz, amelyek rugalmasságot tudnak biztosítani”

Keith Lutz, az Ivanti IT biztonsági menedzsment szoftver szolgáltató alelnöke.

https://www.cio.com/article/3411956/10-signs-outdated-it-systems-are-killing-your-business.html